Muinaisen Egyptin kalenteri seurasi Siriuksen eli Sothiksen heliakista nousua, joka tapahtui, kun Sirius ilmestyi aamutaivaalle ennen aurinkoa. Sothiksen heliakinen nousu ajoittui meidän kalenterimme mukaan heinäkuun puoleen väliin, ja se aloitti uuden vuoden.
The calendar of the ancient Egypt followed the heliacal rising of Sirius or Sothis, which happened when Sirius appeared in the horizon before the sun. The heliacal rising of Sothis was dated in the middle of July after our calendar and a new year began then.
Egyptiläisten vuosi jakaantui kolmeen vuodenaikaan, jotka ovat akhet = tulva, peret = kylvö ja shemu = sato. Jokainen vuodenaika kesti 4 kuukautta, joka olivat puolestaan 30 päivän mittaisia jakautuen kolmeen 10 päivän jaksoon. Egyptiläisessä kalenterissa oli 12 kuukautta mutta vain 360 päivää.
An Egyptian year was divided into three seasons, which are akhet = flood, peret = sowing and shemu = harvest. Each season contained 4 months of 30 days, which were divided into three periods of 10 days. An Egyptian calendar had 12 months and 360 days.
Koska vuodessa on kuitenkin 365 päivää, ns. 5 "epagomena"päivää muodostivat eräänlaisen jäännöskuukauden vuoden lopussa. Kalendaarinen ja todellinen vuosi osuivat yhteen joka 1460. vuosi (4 x 365 = 1460). 1460 vuoden jaksoa kutsuttiin Siriuksen mukaan Sothiskaudeksi.
But there are 365 days in a year and the 5 "epagomena" days formed a kind of residual month in the end of a year. A calendar year and a factual year faced in every 1460th year (4 x 365 = 1460). A period of 1460 years was called the period of Sothis.
Egyptissä lienee kokeiltu myös ns. kuukalenteria, mutta se ei soveltunut hallinnollisiin ja käytännön tarkoituksiin yhtä hyvin kuin maanviljelystä ohjaava Sothiksen vaiheita seuraava kalenteri. Sen mukaan tulva tapahtui maan tärkeimmässä kaupungissa, Memfiksessä, samaan aikaan kuin Sirius nousu aamutaivaalle ennen aurinkoa.
Maybe the Egyptians tried also a month calendar but it doesn't suit with their administrative purpose and daily functions as well as a calendar following the phases of Sothis helping the agricultural needs. According to the calendar following Sirius the flood in the greatest city, Memfis, dated when Sirius appeared before the sun.
Uskonto liittyi kansalle elintärkeisiin toimiin, joista oikea-aikainen kylvö oli kaiken a ja o. Kalendaarisen ja todellisen vuoden epäsuhdetta valvovat tiedemiehet olivat pappeja, jotka ennustivat kansalle, minä päivänä Sothiksen heliakinen nousu tapahtuisi, jotta maanviljelijät tiesivät varautua kylvöön oikeaan aikaan.
Religion was connected with essential deeds of the nation, and sowing was one of the most important task. The priests were the scientists watching after the disparity of a calendar and a factaul year, and they did foretell the date of Sirius in order that the farmers knew when to go to their fields.
On varmaa, että kaikki muinaiseen egyptiläiseen kalenteriin liittyvät asiat ja tapahtumat olivat pyhiä ja jumalallisia, ja kansan uskonto rakentui tähtitaivaan, auringon ja kuun ympärille. Sirius oli egyptiläisille hyvin tärkeä tähti, mutta myös Orion tunnettiin, sillä mm. Gizan pyramidit matkivat Orionin "Väinämöisen vyön" kolmen tähden mallia.
It's sure that all things and events which were doing with the ancient Egyptian calendar were holy and divine, and religion was built around the starry sky, the sun and the moon. Sirius was an important star for the Egyptians but they knew also Orion very well, for among other things the pyramids of Giza are built after the three stars of Orion's "belt".
Egyptiläisten kalenteri osoittaa myös, miksi yksi on kolme ja kolme on yksi. Kun yksi vuosi muodostuu kolmesta vuodenajasta, silloin kolme on yksi ja yksi kolme. On täysin selvää, että tämä tosiasia on ollut yhtenä vaikuttajana siinä ajatusmallissa, jonka egyptiläiset keksivät n. 150 jKr., ja jonka mukaan kolme jumalaa (triadi) on salatulla tavalla yksi.
In the Egyptian calendar we can see also, why one is three and three are one. When one year contains three seasons, then three are one and one is three. It's quite sure that this fact has influenced on the Egyptian idea of the secret unity of three gods (triad) about 150 A.D.
Muinaisen Egyptin kalenterissa on myös 12 pyörää, 4 pöyrää kutakin vuodenaikaa kohti. Jokainen pyörä on jaettu 30 sektoriin. Pyörät kuvaavat kuukausia, jotka sektoreihin jaettuina ovat kuin aikaa mittaavia kelloja. 3 (vuodenaikaa) x 4 (kuukautta) = 1 (vuosi). Tämä malli on vaikuttanut selvästi okkultistiseen ajatteluun Jahvesta, joka on vain järjestelmä pyrittäessä kolmea polkua pitkin neljän vyöhykkeen läpi kohti korkeinta jumalaa.
There are also 12 wheels in the Egyptian calendar; 4 wheels per each season. Every wheel has been divided into 30 sectors. The wheels symbolize months reminding clocks when divided into sectors. 3 (seasons) x 4 (monts) = 1 (year). This pattern has influenced on Occultism' Yahweh, which is only a system helping people to reach up to the highest god along three paths and through four zones.
Universumin Luoja sanoo olevansa YKSI. Kuitenkin kristinuskossa Jumalan väitetään olevan kolme persoonaa, jotka ovat salatulla tavalla yksi, ja Jumalan nimen uskotellaan olevan Jahve, joka on kuitenkin laina Okkultismista ja perustuu neljään elementtiin (tetragrammi). Eikö tässä ole Egyptin pakanallista hapatusta mukana?
The Creator of the universe says that he is ONE. However God has been claimed to be three persons in Christianity, and in some secret way those three are one.. as they say, and God's name has been feigned to be Yahweh, which is just a reflection from Occultism and based on four elements (tetragrammaton). Isn't it paganism?
Hei kaikki, everybody. Lukekaa tarkkaan tämä Helinän blogi. Huikea paljastus pakanuudesta kristinuskossa. Otan tähän vain yhden lauseen Helinältä joka on todella vavisuttava.
VastaaPoista" Yksi vuosi muodostuu kolmesta vuodenajasta, silloin yksi on yksi ja yksi on kolme, sen mukaan kolme jumalaa (triadi) on salatulla tavalla yksi.".......Huikea löytö. Egybtiläisten maanviljelyskulttuurilla perusteellaan se että yksi jumala on kolme ja kolme jumalaa on yksi. Hirvittävä eksytys kaikissa uskonnoissa ja meidän kaikkien kirkoissa. Koko kristinusko perustuu egybtiläisten maanviljelysmenoihin. KIITOS KRISTINUSKO.
Aleksandria on linkki egyptiläisen ajatusmaailman ja kristinuskon välillä. Egyptiläisyys on paula koko maailmalle; sen lisäksi, että Egypti oli juutalaisten orjuuttaja, egyptiläinen uskonto on hapattanut koko kristinuskon. MINÄ OLEN - Jumala näki tämän jo kaukaa, sillä hän sanoo 1. käskyssään: MINÄ OLEN Jumalasi, joka toin sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani. Käskyy kuuluu meille kaikille... eikä vain juutalaisille!
VastaaPoista